Solatube Dagsljussystem 160 DS och 290 DS

Solatube kökMed Solatube® får du på ett kostnadseffektivt sätt in naturligt dagsljus i praktiskt taget vilket rum som helst. Med Solatube får du en utmärkt möjlighet att förvandla din hemmiljö.

  • Miljövänlig produkt
  • Patenterad, högeffektiv teknik
  • Kostnadseffektiv ljussättning av alla rum
  • 10 års garanti
  • ENERGY STAR® -märkt
. Solatube®
160 DS
Solatube®
290 DS
Produktspecifikationer
Rörstorlek 250 mm 350 mm
EDCS (effektiv upptagning av dagsljus) representerar ytan av kupolen som samlar upp och omdirigerar solljus. En klar kupol utan Solatubes Raybender® lins med 25 cm diameter har ett EDCS-värde på 490,9 cm² och med 35 cm diameter, 962,1 cm² . 1032 cm2 1871 cm2
Ljustäckningsyta Ca 3×3 meter Ca 4×4 meter
Potentiell rörlängd 6 m+ 15 m
Ljusprismor
OptiView®-prisma
Välj Optiview-ljusprisma som har en tekniskt överlägsen ljusprisma med senaste design och fresnel-lins som levererar kristallklart dagsljus och en annorlunda vy av himlen med en vacker glasskiva runt fresnel-linsen.
 shop4072000.pictures.Solatube-plafondplaat-Classic-Vusion-wit-large Vusion®-prisma
Välj Vusion-ljusprisma som har en tekniskt och ljusmässig överlägsen prisma med senaste design som levererar kristallklart dagsljus.
JustFrost™-ljusprisma
Välj JustFrost-ljusprisma som med sin rena, moderna design för ut det naturliga solljuset i rummet på ett fantastiskt sätt.
TierDrop™-ljusprisma
Välj TierDrop-ljusprisma för en härlig ljusspridning och med en elegant integrering i taket. De snygga designade glasskivorna harmonierar med de flesta dekorer och släpper in ett naturligt flödande dagsljus.
AuroraGlow™-prisma
Välj AuroraGlow- ljusprisma med sin runda eleganta form. När rummet kräver en designad inredning smälter AuroraGlow prisma vackert in och släpper in ett underbart naturligt dagsljus.
VividShade™-ljusprisma
Välj VividShade-ljusprisma med sin snygga, attraktiva design och cirkulära form som levererar vackert naturligt dagsljus med en modern tygklädsel.
QuadraFrost™-prisma
Välj QuadraFrost-ljusprisma som levererar fantastiskt dagsljus med symmetri och stil. QuadraFrost kan arrangeras för att komplettera eller kontrastera linjerna i varje rum.
Effektlinser
Naturlig (klar) effektlins
Ger ett klart, vitt och naturligt dagsljus. Linsen levereras som standard.
Varm effektlins*
Ger dagsljuset en mer varm ton.
Tillbehörssatser
Daylight-Led-hybrid1-200x300 Lamptillsats – LED-hybrid
LED dioderna sitter på insidan, runt Solatube rörets innerdiameter, för att ta så lite utrymme i röret som möjligt och för att dagsljuset ska kunna passera med så små förluster som möjligt. Klicka här
  Lamptillsats – LED
En LED-lampa på 5-8W för 160DS och en LED lampa på 8-15W för 290 DS. E27 sockel.
Dagsljusdimmer™
Eftersom man inte behöver 100 % av ljuset hela tiden styrs mängden dagsljus som kommer in i ett rum med hjälp av Solatubes dagsljusdimmer och en praktisk strömbrytare. Med vårt patenterade* ställbara spjäll styr du enkelt ljusmängden.
Takhuvar
Solatube® takhuvar finns för nästan alla typer av tak och taklutningar vilket underlättar installation. Takhuvarna ger ett fullständigt skydd och ser snygga ut på taket. De tillverkas i ett sömlöst stycke för att säkerställa att det inte förekommer något läckage. Med vinklade takhuvar får kupolen en optimal position för att fånga upp dagsljus på lutande tak.
  Ingen lutning
Används på platta tak eller tak med mycket liten lutning. Finns med 100 mm eller 150 mm höjd.Använd 150 mm för takpartier som ofta har tung snöbelastning och på tak i företagstillämpningar.
  Lutande tak
Ger en horisontell öppning på lutande tak.
  Universalplatta
Finns i lutande eller icke lutande utföranden.Använd standardtakhuv för sluttande tak och standardtakhuv för platta tak som bas.
 Untitled-1 Heltäckande kåpa
Tillbehör
Spectralight® Infinity förlängningsrör
Förlängningsrören går att koppla in i steg om 600 mm för långa sekvenser med bibehållen effekt. Hemligheten är den enastående reflektiviteten hos Spectralight® Infinity-rören som gör det möjligt att åstadkomma upp till 90 graders vinkel och upp till 9 m långa rörsektioner.
Spectralight® Infinity 0-90 graders förlängningsrör
Tack vare att förlängningsröret går att vinkla 0-90 grader går utrustningen att installera runt svåra hinder. Förlängningsrör som går att vinkla 0-90 grader med tre inbyggda adaptrar för 30 graders vinkel ger dig möjlighet att installera utrustningen precis var som helst. Tack vare sin innovativa vinkeladapter ger förlängningsröret med 0-90 graders vinkel möjligheter som flexibla rör inte kan erbjuda. (Finns med 58 cm längd)
Förlängningar till takhuv
Används för att öka höjden för den takmonterade Solatube-kupolen för att undvika ansamlingar av snö, vatten eller skugga från objekt på taket. Beställ ytterligare Spectralight ® Infinity-rör för att bygga upp lämplig tornhöjd. Finns i längderna 50 mm, 100 mm, 300 mm, 600 mm, 900 mm och 1200 mm.
Takhuvsisolering
Detta isoleringsmaterial minskar kondens på takhuven i kalla klimat där takhuven är exponerad mot ett fuktigt invändigt utrymme. Isoleringsmaterialet sätts fast i takhuvens bas och det övre röret förs genom öppningen och bildar en tätning mellan interiören och metallhuven.
  Skyddsband för kupolkant
För användning på tak för brandskydd.
Stötdämpande invändig kupol
I områden med hårda vindar som i södra Florida krävs en invändig stötdämpande Solatube-kupol. Den invändiga kupolen har en mycket slagtålig konstruktion och kan även integreras i en installation som skydd mot yttre påverkan.
Strömbrytare för dagsljusdimmer™
Används en Jalusibrytare te.x Schneider E 18 301 54. Flera dagsljusdimmers kan styras från samma brytare.
Takfläkt Takfläktskåpa för ventilationstillsats
Ventilation Takfläktskåpan är avsedd för användning tillsammans med ventilationstillbehör (om fläkt saknas). Levereras med dämpare för att motverka bakflöde.
*Går inte att välja tillsammans med en naturlig effektlins för klimatstyrning.